Вие сте тук
Начало > Спорт > Упражнения при слаби прасци

Упражнения при слаби прасци

Здравни-ТЕМИ-от-CredoWeb

авг 29, 2012 | Здравето.com

Упражнения при слаби прасци

Ходене на прасци.

  • Стоите високо на пръсти и се движите напред с малки крачки, почти без да свивайте краката в колената. Прави се 50-80 крачки.

Малки прикляквания

  • В стоеж с разстояние между пръстите около юмрук, петите събрани. На 1 се повдигате високо на пръсти, а на 2 леко приклякате. На 3 се повдигате на пръсти на 4 спускате петите. Повтаря се 20-30 пъти, като се прави почивка на мускулите.

Каране на колело

Упражнения при слаби прасци

  • С велосипед или велоаргометър е лесно, но ако нямаме под ръка, може в легнало положение с ръце покрай тялото, дланите на пода. Повдигнати крака свити в колената на 90 градуса (сякаш караш велосипед легнал). Така се правят кръгове във въздуха поне 15 минути дневно.

MedTech.bg - Онлайн магазин за медицинска техника Omron

Изкачването по стълби

Упражнения при слаби прасци

  • То също е много полезно в този случай. Както и степера. Ако не са ви под ръка такива удобства, то може да замените в домашни условия със следното упражнение, което освен на прасците товари много задните части. Изправени пред табуретка, качвате първо единият крак, повдигате цялата тежест на тялото и връщате в изходна позиция. Повтаря се 15-20 пъти и се сменят краката. Може дори да се качите на табуретката с двата крака, после да слизате и така 15-20 пъти като правите изкачването първо само с единият крак, а после повтаряте всичко, но с другия крак.
Top