Вие сте тук
Начало > Спорт > Силови упражнения за ръце

Силови упражнения за ръце

Здравни-ТЕМИ-от-CredoWeb

май 27, 2012 | Здравето.com

Силови упражнения за ръце

Ето и списъка със силови упражнения за ръце

Бързо свиване – бавно отпускане

  • Изходното положение е колянна опора; ръцете и бедрата образуват прав ъгъл с тялото, главата е продължение на тялото; пръстите на стъпалата са изправени; дланите са на пода на ширина на раменете, пръстите са насочени напред и малко навътре. От това положение бързо свиваш ръцете и лактите (лактите са насочени навън) на 1, а на 2, 3 и 4 бавно изправяш ръцете. Упражнението се повтаря 10-15 пъти, дишането е равномерно.

MedTech.bg - Онлайн магазин за медицинска техника Omron

Бавно свиване – бързо изправяне

  • Заставаш пред масичка или табуретка, обгръщаш с длани страничните краища на седалката, изтегляш назад последователно ту един, ту другия крак пръстите са подвити). Това е вид лицева опора. Цялото тяло образува права линия, плещите са стегнати.. От това положение бавно свиваш ръцете в лактите на 1, 2, 3 и на 4 се изправяш. Повтаря се 4-8 пъти. След това в изправен стоеж отново лицевите упражнения и отново свивания на ръцете , изправяния. 5-10 пъти.

Сгъване и оптягане от вис.

Силови упражнения за ръце

  • Заставаш близо до масата, приклякаш ниско, хващайки се за ръба на масата, дланите са на ширина на раменете, а палецът отдолу. Обтягаш под масата напред последователно и двата крака, опирайки ги на цели стъпала. Тялото остава в права линия, плещите са събрани, рамената изтеглени назад. От това положение леко свиваш и изправяш лактите 3-4 пъти и краката се връщат в изходно положение и в изправен строеж. Повтаря се 3-8 пъти. А при по-опитните вече лактите се присвиват и повече.

Ако изпълнявате тези силови упражнения за ръце поне 3 пъти седмично ще видите осезаем резултат след по-малко от месец!

Top