Вие сте тук
Начало > Енергия > Спортът – здраве и енергия

Спортът – здраве и енергия

Здравни-ТЕМИ-от-CredoWeb

мар 23, 2012 | здравето.com

Спортът – здраве и енергия

Спортът – здраве и енергия, когато знаем кое, как и кога се прави!

Спортът е чудесен начин за поддържане на тялото и духът. Той ни разтоварва от отрицателните емоции и ни дава здраве, тонус и енергия.

Преди тренировка е добре да хапнете нещо леко. Но не преяждайте. Ще ви бъде много трудно да се движите с подут и тежък стомах, а също толкова и неприятно. От друга страна не бива да започвате тренировката гладни, за да сте сигурни, че ще имате достатъчно енергия, за да я довършите. Препоръчителни храни преди спорт са въглехидратите. Можете да хапнете пълнозърнест сандвич, които ще ви зареди със сили и няма да предизвика тежест.

Започнете тренировката със загрявка на цялото тяло. Тези няколко минути ще ви подготвят за по-нататъшното натоварване и ще намалят риска от травми.

MedTech.bg - Онлайн магазин за медицинска техника Omron

Наблюдавайте тялото си и не се пресилвайте. Следете реакциите на тялото ви преди и след всяко упражнение и се концентрирайте върху тази част от тренировката, която ви е най-ползотворна и приятна. Не се опитвайте да надхвърлите възможностите си, „вдигайте летвата” постепенно. За да не се получи обратен ефект.

Дишането правилно, т.е. на три части вдишване, издишване, пауза.

 
Така ще отпуснете мускулите и набавите нужният кислород на тялото ви.
 
Бъдете постоянни. Осигурете си три тренировки седмично между 45 и 60 минути и не си позволявайте да пропуснете да:
 

Спортувайте на вън за здраве и енергия

Спортът – здраве и енергия

 
Това не означава да отмените тренировките в залата, а да си осигурите поне една такава седмично на открито. Джогингът в близкият парк е чудесен начин.Спортувайте това, което ви радва и носи наслада. Играта не федербал, футбол, баскетбол или ритането на топка с децата са чудесна тренировка. 

Top