Вие сте тук
Начало > Хранене > Необходими ли са ни хранителни добавки?

Необходими ли са ни хранителни добавки?

Здравни-ТЕМИ-от-CredoWeb

дек 18, 2012 | Здравето.com

В един идеален свят без замърсители би било възможно да се извличат всички необходими съставки от храната. За жалост e илюзия да вярваме, че съществува такава съвършена храна. Хранителната добавка не е химия или изкуствен стимулант. Това е таблетка, в която е концентрирана качествена храна.

Хранителни добавки. Най-бързия и ефективен начин да осигурим на организма необходимите му витамини и минерали.

Необходими ли са ни хранителни добавки

Пример: 100 мг витамин Е помага сърцето да е здраво; това количество може да се набави и с 6 чаши фъстък, което е равно на 5000 кал и е далеч от количеството, което човек може да поеме на ден. Три чаши прясно мляко не осигуряват необходимото количество калций на ден. Фолиевата киселина се абсорбира по-добре в организъма като добавка от колкото чрез храната. Има храни богати на витамини и минерали, но сами по себе си не могат да се абсорбират качествено в организъма. Всеки, който поема по-малко от 50 кал страда от недостатъчно количество на 45-те основни вещества.

MedTech.bg - Онлайн магазин за медицинска техника Omron

Ето и няколко повода, заради които е важно да се вземате хранителни добавки:

Необходими ли са ни хранителни добавки

Ако страдате от: лоша кожа, коса и нокти; тежка менструация; високо кръвно налягане; висок холестерол; прекомерен стрес; пристъпи на безпокойство и страх; храносмилателни и чревни проблеми; упорити настинки и други инфекции.

Ако: пушите; подлагате се редовно на диети; пиете прекалено огромни количества чай, кафе или кола; консумирате много захар или тлъсти храни; преживявате с готова пакетирана или консервирана храна или се храните със сандвичи.

Ако: Често пътувате в натоварено движение; работите в замърсен атмосфера; прекарали сте сериозна болест; предстои ви операция; току що сте изписани от болница; приемате редовно лекарства по предписание или свободни продажба – особено за сърце, противозачатъчни или против лошо храносмилане, главоболие или безсъние, антибиотици или други.

Ако сте: умерени или крайни вегитарянци; бременни; кърмачки или спортувате редовно.

Top