Вие сте тук
Начало > Хранене > Моно диета

Моно диета

Здравни-ТЕМИ-от-CredoWeb

Диети за отслабване Моно диета | здравето.com

моно диета - отслабване - Здравето.comМоно диетата е един бърз и много лесен начин да се отървем от излишните килограми. Бърз, защото дава резултати за наистина добър срок, а лесен, защото не се наляга да смятаме калории, категоризираме храните и готвите често.

Моно диетата представлява редуване на храни по дни. Например, през първият ден се яде пилешко месо, вторият ден – варени или печени картофи, третият – ориз, четвъртият – яйца, петият салати, шестият – кисело мляко и т.н. Всеки може да подбере храната, според собствените си вкусове, като се съобрази с това, да не злоупотребява с количествата и да консумира цял ден един тип храна.

Диетата не трябва да продължава прекалено дълго, за да може организмът да си набавя всички необходими вещества!

Един десет дневен срок е чудесно начало. Ако не успеете да преборите килограмите в него, след почивка от един месец примерно бихте могли да я повторите, като подредите дните и храните според вкусовите ви предпочитания.

MedTech.bg - Онлайн магазин за медицинска техника Omron

По време на диетата се консумират много течности, най-добре минерална вода или неподсладен чай, вколичество литър – литър и половина. Препоръчва се и включването на спорт. Най-благоприятно на килограмите се отразяват кардио тренировките, затова препоръчваме колоездене, джогинг, скачане на въже.

Освен много последователи, тази диета има и противници.

Според тях при консумацията на един и същ тип храна, храносмилането на всяка друга приета храна се затруднява. Те твърдят, че при преминаване към обичайния режим на хранене, килограмите се възвръщат.

Всъщност, ако приключим диетата с едно правилно захранване и плавно преминаване към обичайният си режи, ще си спестим тези последствия и ще се радвате дълготрайно на новата си визия.

Top