Вие сте тук
Начало > Хранене > Здравословна ли е вашата диета?

Здравословна ли е вашата диета?

Здравни-ТЕМИ-от-CredoWeb

Диети за отслабване Здравословна ли е вашата диета? | здравето.com

Диета - наднормено тегло | здравето.com

Почти всяка жена има проблем с наднорменото тегло и се стреми към неговото редуциране. Прилагайки различни диети и хранителни режими, тя се опитва да достигне перфектната фигура.

Успява ли обаче жената да съхрани доброто си здравословно състояние, лишавайки организмът си от нужният му енергиен прием или от цели групи храни?

За съжаление, повечето диети не дават тази гаранция.

Преди да посегнете към листчето, съдържащо менюто на поредната диета, погледнете дали тя ще осигури всички необходими ви вещества.

Добрата и здравословна диета, трябва да включва всички групи храни – въглехидрати, белтъчини и мазнини!

Въглехидратите са богати на енергия, която храни нашето тяло и ни дава сила.

Хубаво е все пак да се избягват бялото брашно и захар, но пълнозърнестите храни, както и плодовата захар са ни нужни. Протеините или белтъчините са съществена част за изграждането на мускулите ни, за това не бива да се пренебрегнат. Много диети ограничават приемът на мазнини, които обаче са особено важни за нас.

MedTech.bg - Онлайн магазин за медицинска техника Omron

Прекратявайки консумацията на мазнини, тялото ни складира наличните такива в мастни депа, които не са никак естетични. За оставете „хубавите” мазнини, като масло, зехтин и заквасена сметана да присъстват в менюто ви.

Във всяка здравословна диета съдържанието на сурови плодове и зеленчуци е задължително. Те са богати на витамини и минерали, така важни за нашето тяло!

Поемането на неподсладени течности също е задължително – минерална вода, билков чай (може подсладен с мед), пресни фрешове.

Не поставяйте перфектните мерки, пред здравето си. Дори леко закръглена, една жена изглежда прекрасно, със своят здрав вид, равен тен, блестящи коса и нокти. Слабата, но болнава жена не очарова никого.

Top