Вие сте тук
Начало > Хранене > Диета със зелева супа

Диета със зелева супа

Здравни-ТЕМИ-от-CredoWeb

яну 11, 2012 | Здравето.com

Зелевата супа в борба срещу килограмите

Ако ви е омръзнало да гладувате, да ядете с точно определено меню и точно определен брой хапки, ако обичате супа, това е вашата диета.

Тя включва зелева супа, направена от зеле и от зеленчуци.

Продуктите за нея са: 6 големи глави лук, две пиперки, 6 домата или една консерва, 1 целина, 1 зелка и 1 кубче пилешки или зеленчуков бульон.

Всичките зеленчуци се нарязват на ситно и се варят до готовност. За предпочитане е да не правите застройка.

От супата може да ядете, всеки път, когато сте гладни или ви се похапва нещо. Колкото повече консумирате от нея, толкова повече отслабвате. Звучи невероятно, но е точно така. Тя е разработена от специалисти за сърдечно болни хора, които след операция трябва драстично да намалят теглото си, без да бъдат поставяни в риск.

MedTech.bg - Онлайн магазин за медицинска техника Omron

Най-хубавото на диетата е, че супата е достатъчна, за да засити човек и на прогони чувството за глад. Освен това, благодарение на баластните вещества в зелето и липсата на протеини, месо и въглехидрати, със супата се горят повече калории, от колкото се поемат.

Само зелева супа ли трябва да ядем?

Зелева супа в борба срещу килограмите

Може да включите още храни на принципа на моно диетата, като се съобразявате да са диетични. Ако я хапвате заедно с вафли например, не очаквайте бърз резултат.

Първият ден може да включите плодове, вторият сурови зеленчуци, третият бял ориз или варени картофи, четвъртият кисело мляко, петият постно месо и т.н.

Важно е и да се яде.

Пълният глад е нездравословен и няма да доведе до желаните резултати, а най-вероятно до болки в корема.

Преди да започнете диетата, имайте предвид, че не трябва да я правите за много дълъг период от време, една седмица е максимумът. След това може да си направите почивка и да повторите.

Обърнете внимание на захранването. Включвайте всеки ден по един нов вид храна и не прекалявайте с количествата, за да не върнете всички свалени килограми.

Top