Вие сте тук
Начало > Бременност > Съвети за хранене и начин на живот преди раждане

Съвети за хранене и начин на живот преди раждане

Здравни-ТЕМИ-от-CredoWeb

апр 28, 2012 | Здравето.com

Съвети за хранене и начин на живот преди раждане

Хранене и начин на живот преди раждане

Дневното меню трябва да е разнообразно и питателно.

Плодовете и зеленчуците са важна съставна част от храната поради своето богато съдържание на витамини. От значение са месото, рибата и млечните продукти като богати на белтъчини хранителни продукти. Не трябва да се консумира голямо количество на мазнини.

Съвети за хранене и начин на живот преди раждане

Растящия плод в майчиния организъм е егоистично същество. То отнема от майчината кръв всички градивни вещества, които са му необходими. Поради това добавките към храната предпазват организъма от увреждане. Особено важен е калцият, за изграждане на костите, а желязото за стимулиране на хемоглобина. През последните два месеца на бременността майката може да приема малки количества витамин D като профилактика срещу рахита.

MedTech.bg - Онлайн магазин за медицинска техника Omron

Движенията са от особено значение през цялата бременност.

Съвети за хранене и начин на живот преди раждане

Те улесняват нормалното раждане и спомагат за възстановяване след „секциум”. Гимнастиката за бременни е препоръчителна и желателна, тъй като прави мускулатурата стабилна и тонизира тялото.

За да се избегната така наречените „стрии”, които са в резултат от преразтягане на кожната тъкан, може да се масажират застрашените зони (корема, хълбоците, бедрата и гърдите). Също така е хубаво да се намазват с възможно най-хидратни и мазни кремове, които ограничават появата на неприятните белези след раждането.

Друго важно по време на бременността е подготовката на гърдите за кърменето.

Съвети за хранене и начин на живот преди раждане

За подготовката на гръдните зърна е необходимо да се масажират леко в продължение на няколко минути със сухо ленено или вълнено парче плат.

Вземайки под внимание тези на пръв поглед дребни неща, организмът на бъдещата майка ще е много по-подготвен за самото раждане, от колкото ако тези съвети бъдат отлагани в напредване на бременността.

Top