Вие сте тук
Начало > Красота > Упражнения за тънка талия

Упражнения за тънка талия

Здравни-ТЕМИ-от-CredoWeb

авг 26, 2012 | Здравето.com

Упражнения за тънка талия

По-тънка талия с лакът – коляно

  • От леко разкрачен стоеж, стъпалата са успоредни, ръцете са зад талията, лактите силно изнесени назад. На 1 се навеждате напред и надолу, така че да докоснете с десния лакът лявото коляно, краката са опънати в колената. На 2 изправяте и връщате назад. На 3 сменяш лакътя и коляното. На 4 отново в изходна позиция. Повтаря се на всяка страна по 10-20 пъти.

Малка талия с надолу – встрани.

Упражнения за тънка талия

  • Застанете изправени с лявото бедро към стол на крачка разстояние. Левия крак с оптегнато коляно се опира в ръба на стола. На 1 се наведете и докоснете пръстите на краката. На 2 се изправете. На 3 отново навеждане и докосване пръстите на другия крак. Повтаря се 5-10 пъти. След това се сменят краката и се повтаря всичко отначало.

Премятане на крака

Упражнения за тънка талия

  • От тилен лег, със свити ръце под широк ъгъл, дланите са към пода. Свиваш десния крак в коляното, пренасяш го наляво със силно свиване в тазобедрената става, докато коляното докосне пода. Левия крак остава силно обтегнат. Повтаря се 10-15 пъти и се сменят краката.

MedTech.bg - Онлайн магазин за медицинска техника Omron

Кръгове с тялото

Упражнения за тънка талия

  • В широк разкрач, дланите са на бедрата, тялото се извива напред, назад, надясно и наляво три пъти. След това в обратната посока. Повтаря се 5-10 пъти.

Бавни извивания

  • Седнали на пода с разкрач, колената са обтегнати, ръцете напред, плещите стегнати. Бавно се извиваш силно наляво и веднага на дясно. След 6 извивания почивка и нова серия. Правят се 3-4 серии.

Лег – страничен седеж

Упражнения за тънка талия

  • Страничен лег на ляво, левият крак е леко свит в коляното и изнесен малко напред, десният крак е върху левия малко над глезена; ръцете свити в лактите и опрени на пода, а челото върху тях. На 1 сядаш, повдигайки лявата ръка извита над главата, а с дясната хващаш глезена на левия крак; десния крак остава изправен. На 2 обратно в седнал лег, подпирайки челото на дланите. Повтаря се 3-10 пъти.
Top