Вие сте тук
Начало > Спорт > Упражнения при слаби бедра

Упражнения при слаби бедра

Здравни-ТЕМИ-от-CredoWeb

авг 23, 2012 | Здравето.com

Упражнения при слаби бедра

Без да се бавим ви предлагаме списък с упражнения при слаби бедра!

Повдигане и отпускане на пети

Изходно положение, разкрачен стоеж. Пръстите на краката са насочени навън, петите са на разстояние около едно стъпало. Изпълняват се 20-50 повтаряния от много точни и високи повдигания на пръсти и отпускания на пети.

Къси ножици в различни равнини

Упражнения при слаби бедра

  • От тилен лег и натоварване на стъпалата. Ръцете са по дължина на тялото и длани към пода. Повдигаш краката, обтегнати в колената, на височина 20 см от пода. Броейки до 8 правиш малка ножица единият над другия крак и обратното. Коленете са обтегнати и мускулите напрегнати. Повтаря се 8-10 пъти.

Приклякане от стоеж на пръсти за по-стегнати бедра

  • На 1 се повдигаш на пръсти, на 2,3,4,5 бавно приклякаш, разтваряйки колене нашироко. На 6,7,8,9 се изправяш на пръсти, а на 10 се отпускаш на цели стъпала. Прави се от 6 и с времето се стига до 20.

MedTech.bg - Онлайн магазин за медицинска техника Omron

Повдигане на краката от седнало положение

  • В седнало положение обратно на стол, дланите хващат облегалката, лактите са опрени до тялото, стъпалата са изцяло на пода. Силно изправяш нагоре краката по посока навън. Повтаря се 20-30 пъти, като товариш вътрешните мускули на бедрата.

Натискане топка

Упражнения при слаби бедра

  • Между глезените на краката държиш малка гумена топка. Броейки до 4, натискаш силно топката с двата глезена, а на 5 намаляваш натиска. Повтаряш 10-20 пъти.

Съединяване на стъпалата

  • Леко разкрачен стоеж, стъпалата успоредни, прибираш ги едно към друго, стремейки се да затвориш дупката между тях. В началото може да се прави с парчета плат или върху хлъзгав под (поради голямата му трудност). То е много ефикасно. Повтаря се 10-40 пъти, като с времето разкрача се увеличава.
Top