Вие сте тук
Начало > Красота > Упражнения за сваляне от ханша I-ва част

Упражнения за сваляне от ханша I-ва част

Здравни-ТЕМИ-от-CredoWeb

сеп 01, 2012 | Здравето.com

Упражнения за сваляне от ханша I-ва част

Ето кои са упражненията за сваляне от ханша!

 Махове на бедрата

Упражнения за сваляне от ханша I-ва част

  • Застанете зад стол с лявата страна към облегалката и хванете облегалката с лявата ръка. Направете силен мах с десния крак над левия, така че с пръстите на краката да докоснете седалката на стола. След това се сменя позата, за да се направи същото упражнение и с левия крак. Маховото движение се повтаря 10 пъти на крак. Упражнението е за отслабване на бедрата.

Повдигане на бедрата

Упражнения за сваляне от ханша I-ва част

  • В страничен лег, дясната ръка е свита в прав ъгъл, дланта е към пода, лявата длан е опряна на пода на височина на талията и близо до нея краката са на пода.  Енергично се повдигнете от пода с бедра, подпирайки се на ръце и преминавайки в странична опора. Тялото и краката са в права линия. След това отпуснете краката в страничен лег. Повторете 10 пъти и сменете страните. Това упражнение е за бедрата и седалището.

MedTech.bg - Онлайн магазин за медицинска техника Omron

Люлеене на колената

  • Седнете на пода, свийте колената, приближете стъпалата най-близо до седалището, дланите да са на пода точно зад бедрата. Започнете люлеене на колената наляво и надясно до опиране на пода. Повтаря се 10-20 пъти в едната посока. Сваляте от бедрата.

Влачене напред от седеж

Упражнения срещу нежеланото сгъване на краката в колената

  • Седнете на нещо меко, краката да са обтегнати в коленете, ръцете изнесени хоризонтално напред, плещите прибрани, главата изправена нагоре, гръдния кош е изпъкнал. Издайте напред дясната ръка и десния крак с движение на бедрото, а после същото с левия крак и лявата ръка (тип влачене по пода). Това се прави няколко метра като с времето се увеличава разстоянието. С това упражнение очакваме  сваляне от корема и бедрата.
Top