Вие сте тук
Начало > Красота > Упражнения за сваляне от ханша II-ра част

Упражнения за сваляне от ханша II-ра част

Здравни-ТЕМИ-от-CredoWeb

сеп 04, 2012 | Здравето.com

Упражнения за сваляне от ханша II-ра част

Продължаваме с упражненията за сваляне от ханша

„Люлка”

  • В седнало положение с отпуснати на пода длани. Чрез силно напрягане на коремните мускули преминете в тилен лег, без краката да променят положението си спрямо тялото, след това веднага се върнете в изходно положение. Повтаряте тези действия 15-20 пъти. С  това упражнение укрепвате коремните мускули.

Повдигане на бедрата

  • В тилен лег с ръце край тялото, дланите са до бедрата. На 1 повдигате събраните колена, като подбедрицата и колената образуват свободен ъгъл. На 2 повдигате бедрата нагоре, преминавайки към опора на главата и стъпалата, мускулите на седалището са силно напрегнати, ръцете са, както в изходно положение, главата е в права линия с тялото. На 3 спускате колената до тилен лег. На 4 изправяте краката. Прави се 10-15 повторения и е предимно за седалищните мускули.

MedTech.bg - Онлайн магазин за медицинска техника Omron

Тилна опора

  • В седнало положение с обтегнати крака, стъпалата са обърнати. Задръжте тялото в изправено положение и се извийте силно наляво, като ръцете (леко свити в лактите) се изнасят назад и падате на длани в положение на тилна опора.. В същото време краката, обтегнати в колената, изпълняват ножица. Изтласкайте се с длани от пода и се върнете в изходно положение, като съберете краката. Упражнението се повтаря по 5-10 пъти във всяка посока. То оформя мускулите на бедрата и седалището.

„Скакалец” за ханша

  • В легнало положение, главата е изтеглена назад, брадата опира пода, ръцете са по дължина на тялото, дланите свити в юмрук. На 1 повдигнете юмруците нагоре (лактите са изправени), а едновременно изпъвате и повдигате единият крак. На 2 отпускате и издишвате. На три повтаряте всичко отначало, но с другия крак. На 4 отпускате. Повторенията са 5-10 пъти на крак. Упражнението е за развиване седалищните мускули и гърба.
Top