Вие сте тук
Начало > Спорт > Тренировки с максимално голям ефект I-ва част

Тренировки с максимално голям ефект I-ва част

Здравни-ТЕМИ-от-CredoWeb

авг 17, 2012 | Здравето.com

Тренировки с максимално голям ефект I-ва част

Упражненията карат всички мускули да работят, правят фигурата стройна и елегантна. Тези упражнения ще натоварят много мускулни групи и не изискват много време и усилия.

Постигнете максимално голям ефект с тези упражнения

Тренировки с максимално голям ефект I-ва част

  • Легнете по корем, изпънете краката и протегнете ръцете напред с длани надолу. Напрегнете пресата и като изпъвате гърба, повдигнете горната част на гърдите и бедрата. С вдишване отпуснете лявата ръка и десния крак, но не докосвайте пода. След това ги повдигнете на предишната височина и едновременно отпуснете другата ръка и крак. С издишване направете същото и след това ги отпуснете гърдите и бедрата на пода. Изпълнете 8-10 пъти. Не отпускайте коремната преса през цялото време. Теглете с ръката и крака в противоположни посоки.

Седнете на пода и леко сгънете колената.

Тренировки с максимално голям ефект I-ва част

  • Прекарайте ластик през ходилата и хванете краищата му с двете ръце и длани нагоре. Лактите са притиснати към тялото. Леко наклонете корпуса назад, изправете гърба и напрегнете пресата. Като задържите рамената неподвижни, плавно сгънете ръцете в лактите и приближете длани към раменете. Отново опънете ръцете и повторете 8-10 пъти. Съберете лопатките, отпуснете ги и стегнете корема – така по-лесно ще запазите равновесие и ще постигнете максимален ефект.

MedTech.bg - Онлайн магазин за медицинска техника Omron

  • Легнете на дясната страна и положете сгъната ръка под главата. Стегнете корема, а гръбначния стълб отпуснете. С лявата ръка се подпрете пред себе си. Опънете крака под ъгъл към корпуса. Бавно сгънете левия крак, като плъзгате пръстите по вътрешната страна на левия прасец, докато стигнете до коляното. След това го изпънете нагоре. Разпуснете ходилото и с усилие в мускулите по вътрешната страна на бедрото, отпуснете крака до изходно положение. Повторете 8-10 пъти и веднага без почивка изпълнете същото и с другия крак. По време на повдигането на крака бедрото трябва да е точно над таза.
Top