Вие сте тук
Начало > Красота > Стегни дупето

Стегни дупето

Здравни-ТЕМИ-от-CredoWeb

апр 19, 2012 | Здравето.com

Стегни дупето

Няколко лесни и ефективни упражнения, ще помогнат отново да направите привлекателно дупето си и с гордост да излагате на показ тези части, като носите по-впити дрехи.

Ето и няколко трика за стягане на дупето

Стегни бедрата:

Легни по гръб. Ръцете прибери до тялото, а дланите надолу. Вдигни краката перпендикулярно на замята. Свали корема си и отвори краката, колкото можеш по-широко (до усещане на напрежение). Стегни ги и започни да ги кръстосваш като ножица. Общо 20-25 пъти.

Странични мускули:

Стегни дупето

Застани в стоеж с разкрач и отпусни ръцете свободно покрай тялото си. Изпъни и вдигни крака си, колкото се може по-нагоре. Когато усетиш придърпване в мускулите на задната част на крака, спри и задръж.  Повтаря се 20 пъти.

MedTech.bg - Онлайн магазин за медицинска техника Omron

Повдигане на дупето

Стегни дупето

Мост а ла пилатес – легни по гръб. Ръцете прибери до тялото и дланите надолу. Краката са сгъни в коленете (да правят 90 градуса с пода) и повдигни таза нагоре. Вдигай още по-високо, стегни дупето и изпъни десния крак нависоко, а после свали малко надолу таза, до усет на напрежение. Повтаря се 20 пъти на крак.

Унгарски танц – застани в стоеж с разкрач и ръце на кръста. С един крак отстъпи назад 90 см и приклекни с двата крака, коляното на издадения назад крак да е на около 5 см от земята. Наведи се така, че другото бедро да носи тежестта и върни в изходна позиция. Повтаря се 10 пъти на крак.

Плосък корем

Стегни дупето

  • Свещ – Легни по гръб с опънати нагоре крака, ръцете покрай тялото, а дланите на пода.. Вдигайте краката нагоре и към главата отлепете дупето от пода. Следва изходна позиция и отново 15-20 пъти.
  • Дъска – Легни с лице надолу опирайки се на лактите и пръстите на краката, отлепи тялото от земята, стегни коремните мускули така се задържа 20-60 секунди, а упражнението се повтаря 5 пъти.
Top