Вие сте тук
Начало > Спорт > Да се разхождаме, грижейки се за тялото си

Да се разхождаме, грижейки се за тялото си

Здравни-ТЕМИ-от-CredoWeb

юни 05, 2012 | Здравето.com

Да се разхождаме, грижейки се за тялото си

Да се разхождаме тридесет минути и да съчетаем със серия упражнения

Eто идеалния начин да изваем красиво тяло и да си възвърнем формата!

MedTech.bg - Онлайн магазин за медицинска техника Omron

За тънка талия

  • Изправете се и в лек разкрач с поставени зад тила ръце и лакти навън, навеждайте се бавно в страни, без да местите таза. Когато усетите, че достигате пределната точка вдишайте силно, а после бавно се върнете в изходна позиция.

За красив прасец

Да се разхождаме, грижейки се за тялото си

  • Седнете с прибрани колене, поставете ръцете зад вас с дланите напред. Като се повдигате на ръцете, вдигнете един крак и го изпънете напред, задържайки го максимално във въздуха. Отпуснете ходилото, а после и него стегнете за няколко секунди. Сменете краката и повторете с другия.

За плосък корем

  • Легнете, сгънете колената, а ръцете поставете зад тила.Приберете корема и без да натоварвате лактите, повдигайте бавно раменете и бюста. Отпуснете и повторете упражнението 10 пъти, като издишвате при изправянето.

За красиви бедра

Да се разхождаме, грижейки се за тялото си

  • В изправен стоеж с лек разкрач, опънете ръцете напред. Свийте колената (в клек), изпънете таза и прехвърлете цялата тежест на тялото върху пръстите на краката, като пазите равновесие с ръцете. Задръжте така 5-10 секунди и върнете в изходна позиция. Не забравяйте дишането.

За силни мускули

  • Легнете по корем, лактите да са на нивото на раменете, повдигнете се на палци и на лактите. Стегнете корема и таза, повдигайки колената от замята. Задръжте така 15 секунди и дишайте дълбоко.

Като за начало започнете с малки серии от всяко от упражненията и с времето ги увеличавайте. Например 3 серии по 15-20 натоварвания. Все пак, не забравяйте, че трябва и да се разхождаме, не само упражненията!

 

Top