Вие сте тук
Начало > Енергия > Какво е гимнастика “антитоксини”

Какво е гимнастика “антитоксини”

Здравни-ТЕМИ-от-CredoWeb

юли 27, 2012 | Здравето.com

Какво е гимнастика “антитоксини”

Всяка година се заканваме да спортуваме и да се грижим повече за тялото си. Рядко го правим, въпреки, че знаем, че е наложително. Този вид гимнастика помага за елиминиране на токсините и възвръщане на тонуса.

Какво представлява гимнастика Антитоксини?

Вдъхновена е от китайската медицина Ки Гонг и въздейства върху органите, които елиминират течностите и токсините в тялото ни. Нежната гимнастика позволява да се усвои дишането с корема, което спомага за освобождаване от вредните вещества и негативната енергия. Програмата се състои от простички жестове, които са много ползотворни. Те ще постигнат целта си, ако спазвате следните правила:

MedTech.bg - Онлайн магазин за медицинска техника Omron
  • Правете упражненията всеки ден в продължение на 2 седмици;
  • Пийте много вода (най-малко 2 л. на ден);
  • Избягвайте солените храни;
  • Консумирайте храни богати на минерали, които имат прочистващо въздействие, както и плодове и зеленчуци;
  • Движете се – ходете пеш, бягайте, плувайте.

Упражнения от „ки гонг”

Движенията „Ки Гонг” са съставени на база от 8 упражнения, които се основават на принципа на правилното дишане и възвръщат равновесието на енергията в горната част на тялото (характеризирана с ян) и долната (обозначена с ин). Всяко движение се отнася за определен орган и стимулира отделните части на тялото. Изпълняват се възможно най-бавно в продължение на 10 минути всеки ден, без прекъсване между отделните упражнения.

Top