Вие сте тук
Начало > Спорт > Видове йога упражнения

Видове йога упражнения

Здравни-ТЕМИ-от-CredoWeb

юни 14, 2012 | Здравето.com

Видове йога упражнения

Какъв йога курс да изберем? Трудно е да се даде съвет за това. Има толкова много йога упражнения, които могат да ви помогнат по различни начини. Ще ви представим някои от тях в тази статия!

Техники и йога упражнения според нагласите на човек

MedTech.bg - Онлайн магазин за медицинска техника Omron

Отпускаща йога

Видове йога упражнения

  • Става дума за прости йога упражнения в седнало или легнало положение, които да научат тялото да се отпуска. Всяка поза се задържа продължително време. Широко място е поставено и за овладяване на дишането. Подходяща е за тези, които искат да се научат да релаксират след труден ден, да раздвижват мускулите си без напрежение и съгласно собствения си ритъм. Може да се упражнява от всички. Идеална е за постигане на вътрешно спокойствие.

Динамична йога

Видове йога упражнения

  • Позите се изпълняват основно в изправено положение с музика и с известна промяна в ритъма. Насочена е на първо място към спортистите, които искат да работят върху стокойката си, което означава тялото им да заема правилното положение, независимо от движенията, които извършва. Същото се отнася и за дихателния им капацитет.

Тонизираща йога

Видове йога упражнения

  • Тя е йога на познанието, преподавана в Европа. Съчетава динамичната разновидност с размисъла и медитацията, за да се научим да се освобождаваме, както от мускулните така и от нервните напрежения. Всяка поза е цел. Например „поздрав към слънцето” развива наблюдателността, докато позата „кобра” е за тонус. Подходяща е за тези, които искат да се движат, без да се лишават от философския подход на йога.

Спортна йога

Видове йога упражнения

  • Силна и динамична е. Позите се редуват без почивка под звуците на ритмична музика. Упражненията са тонизиращи и се доближават по своето въздействие до аеробиката. Предназначена е за тези, които обичат движението.
Top