Вие сте тук
Начало > Спорт > Няколко упражнения за добрата форма

Няколко упражнения за добрата форма

Здравни-ТЕМИ-от-CredoWeb

авг 02, 2012 | Здравето.com

Няколко упражнения за добрата форма

Спортът е един от основните компоненти на всяка резултатна диета. Той помага за изгарянето или преразпределянето на мазнините, като в същото време намалява натрупаното в нас напрежение.

Как да постигнем добрата форма?

Няколко упражнения за добрата форма

В забързаното ни ежедневие честото оправдание е, че нямаме време или сили за него, но е важно да проумеем, че без физическа активност положителен резултат от диетата, на която сме се подложили е малко вероятно, а дори да е на лице той ще трае твърде кратко. Затова нека съчетаем в ежедневните си задължения ходенето до работа пеш, изкачването на стълбите до офиса или в блока (къщата), където живеем, домакинските задължения също помагат за горенето на калории, воденето на детето до училище (детската градина) с разходка и така нататък. Списъкът може да е много дълъг стига да имаме желание.

MedTech.bg - Онлайн магазин за медицинска техника Omron

Ето и няколко бързи и неизискващи огромни усилия или време упражнения за тонуса на тялото ни и добрата форма, която така силно желаем:

Няколко упражнения за добрата форма

  • Легнали по гръб, с прибрани крака и ръце зад тила, повдигаме главата и раменете, като в същото време стягаме корема, без да товарим тила. Издишваме и се отпускаме на земята. Прави се 2 серии от по 10 пъти.
  • Легнали по гръб, изправяме гръбнака, после накланяме десния лакът към лявото коляно, а след това левия към дясното. Изпълнява се 2 серии по 20 пъти.
  • Легнали поставяме ръцете под таза. Без да извиваме гърба, движим краката си кръгообразно (сякаш караме колело). Бедрата да са на 45 градуса от земята.
Top