Вие сте тук
Начало > Спорт > Голямото отслабване започва сега

Голямото отслабване започва сега

Здравни-ТЕМИ-от-CredoWeb

авг 11, 2012 | Здравето.com

Голямото отслабване започва сега

Голямото отслабване започна!

Хранете се правилно и спортувайте и ще посрещнете горещите дни вталени и здрави.

Не само диетите и физическото натоварване оказват влияние върху  фигурата. Сезоните също рефлектират на телата ни, по един или друг начин. Тези факти се дължат на „сезонта миграция” на мазнините според изследването е свързана с промените на нивото на тестостерона в кръвта.

С настъпване на лятото нивата му в човешкия организъм се повишават, тогава мазнините се преместват към талията. През зимата най-неприятни натрупвания става по бедрата и дупето. Тогава усещането за пълнота е най-голямо, защото тялото складира някое и друго килце като предпазна мярка срещу предстоящите студени дни.

MedTech.bg - Онлайн магазин за медицинска техника Omron

 Годините също оказват влияние на външния ни вид и по-конкретно мускулната ни маса, която около 30-те е много по-голяма от тази на мазнините. Това се дължи на правилната обмяна на веществата. За освобождаване от излишните килограми обаче е желателно да се снабдите с още мускулна маса, което ще стане с повече тренировки (спорт и то предимно силови упражнения) и протеини.
Голямото отслабване започва сега

Нека движението стане част от живота ви.

Ако обичате бавните движения, например разходките, то правете го ежедневно поне час време.

Не игнорирайте упражненията, ако сте слаби и без особени спортни заложби. Мазнините се появяват и при слабите хора. Чували ли сте за така наречените „слаби затлъстели”?!

Много неприятна гледка. Това е характерно за момичетата в тинейджърска възраст, които в стремежа си да отслабнат не се хранят с почти нищо, а ако хапнат то е нещо супер нездравословно като чипс, шоколад и други, които тялото автоматично трупа като запас и така момичето остава слабо, но няма нито мускулче, а основно мазнини и целулит.

Ето защо е важно да се храним редовно и да спортуваме и да не разчитаме на голямото отслабване!

Top