Вие сте тук
Начало > Красота > 5 пилатес упражнения

5 пилатес упражнения

Здравни-ТЕМИ-от-CredoWeb

май 10, 2012 | Здравето.com

5 пилатес упражнения

Тези няколко техники на пилатес гимнастиката могат да бъдат изпълнени лесно дори в домашни условия. Те не само ще подобрят самочувствието ви, но ще тонизират и оформят различните части на тялото ви. Ще помогнат за грацията и красотата на тялото ви.

Пилатес за оформяне на талията

Седнете на пода и изправете гръбначния стълб, свийте краката, като ги извъртите на дясно. Изпънете едната ръка над главата и започнете да я издърпвате в противоположната страна. При изпъване на ръката вдишвайте, а при връщането и обратно издишвайте. Направете го бавно по 2 пъти в двете страни.

MedTech.bg - Онлайн магазин за медицинска техника Omron

Пилатес за пазене на равновесие

Стъпете боси на пода (мислете си за пясъка и плажа). Скръстете ръцете пред гърдите. Сгънете един крак, като коляното сочи на горе и започнете бавно да го изпъвате. Сменете краката и повторете 5 пъти с всеки от тях.

Пилатес за стегнат корем

5 пилатес упражнения

Легнете по гръб, отпуснете ръцете до тялото. Повдигнете таза, поставете стъпалата върху пода. Докато повдигате седалището нагоре вдишвайте, а при свалянето му издишвайте. Изпълнете упражнението 3-4 пъти, но прецизно.

Пилатес за укрепване коремната стена

Седнете на пода и изпънете краката. Опънете ръцете с длани на пода, повдигнете цялото тяло, подпирайки се на тях и на стъпалата. Стегнете корема и дупето. Ръцете оставете опънати. Повторете 5 пъти.

Пилатес за хубав гръб

5 пилатес упражнения

Легнете по корем и изпънете ръцете напред. Повдигнете ръцете, главата и краката и задръжте. Погледа да гледа в пода. Повторете 2 пъти като вдигате нагоре и отпускате надолу.

 

Top