Вие сте тук
Начало > Красота > Правила за масаж на лицето

Правила за масаж на лицето

Здравни-ТЕМИ-от-CredoWeb

ное 17, 2012 | Здравето.com

Правила за масаж на лицето

Техниките за масаж на лицето са любими на холивудския елит, включително Опра Уинфри и Гуинет Полтроу.

Масажите са перфектната процедура, която ви дава чувство на спокойствие и подмладяване. Релаксацията не просто ви кара да се чувствате добре, тя е и полезна за вас! Изследователи от университета в Минесота откриха след проучване, че се наблюдава драстично намаляване на нивата на стрес и значително подобрение в настроението от 15-минутен масаж веднъж седмично в продължение на 8 седмици. Този тип редовно прилагани процедури биха дали отлични резултати за всеки, който има проблеми с главоболие или мигрена.

Какво представлява масажа на лицето?

Лицето е микрокосмос на тялото. Добрите здравни практики и процедури, които използвате на лицето си, ще отразяват подобрения във вашето здраве.

Тези три прости техники за масаж на лицето, заедно с правилната грижа за лицето, ще ви помогнат да постигнете този блестящ вид, който всички ние искаме!

Масажът на лицето е важна част от вашия режим на грижа за кожата. С тези три прости техники ще забележите значително подобрение в тонуса, здравето и цялостния външен вид на кожата си!

Техника 1: Масаж на очите

Първо измийте ръцете и лицето си. Едно от най-лесните неща, които можете да направите за кожата си, е да я измивате всеки ден. Не просто се измивайте, а пяна с почистващ препарат и го масажирайте в кожата си. Фокусирайте се върху очите си. Обърнете специално внимание на ъглите на очите и зоната до слъзните канали, тъй като това обикновено са местата на задръствания. Използвайте мек памучен тампон, за да нанесете почистващ препарат за грим върху тази област и внимателно масажирайте с кръгови движения. Това ще помогне за премахване на грима под очите, както и за омекотяване на тази деликатна тъкан за по-добро усвояване на продукти, нанесени след почистване като тонер или околоочен крем.

Техника 2: Масаж на устните

Масажирането на устните ви помага да стимулирате циркулацията в тази област. Ще забележите засилено набъбване и напълняване на кожата, което ще придаде на устните ви приятен, здрав, младежки вид. Масажът се прави с лек натиск и леко месене, за да се увеличи притока на кръв към устните. Той също така затопля тази деликатна тъкан, която увеличава кръвообращението за по-добро усвояване на продуктите, нанесени след вашия масаж. Масажирането помага и за повдигане на отпуснатата или увредена кожа и й придава по-стегнат младежки вид!

Техника 3: Цялостен масаж на лицето

Масажът на лицето е най-пълното лечение на лицето, което можете да направите сами вкъщи. Масажът е избор на лечение за много холивудски звезди, включително Мадона и Хали Бери. Доказано е, че помага за облекчаване на стреса, увеличава кръвообращението и подобрява цялостното здраве.

Масажът помага за облекчаване на напрежението в лицевите мускули, което може да допринесе за главоболие или мигрена. С напредването на възрастта тези мускули стават по-малко еластични и са склонни към отпускане или напрежение. Масажът стимулира потока на кислород през тези тъкани, като донася така необходимите хранителни вещества и стимулира клетъчната функция в тази област. Това лечение увеличава производството на колаген в кожата, придавайки й по-стегнат вид.

Масажът на лицето също е най-добрият начин за подобряване на кръвообращението в цялата област на лицето. Това е жизненоважно за здравата кожа и красивия тен.

Правила за масаж на лицето:

Крем или масло нанасяме по лицето леко, отвътре навън и масажираме, като силно притискаме дланите си към кожата и веднага рязко ги дърпаме;

  • Масаж на врата правим, като обръщаме главата си наляво и надясно;
  • Масаж срещу двойна брадичка – с кръгови движения под брадата с палец;

MedTech.bg - Онлайн магазин за медицинска техника Omron

  • Устата масажираме с кръгови движения от ляво на дясно и обратното;
  • Бузите масажираме като ги надуем и леко ги удряме с кръгови движения;
  • Очите се масажират с леки кръгови движения по горния клепач – отвътре навън и обратното на долния клепач;
  • Челото се масажира със средния и безименния пръст, към корените на косата;
  • Накрая се масажира цялото лице като се нанася крем навсякъде.
  • Не се пропуска тоалета на зъбите.
Top