Вие сте тук
Начало > Красота > Пилинг означава младост

Пилинг означава младост

Здравни-ТЕМИ-от-CredoWeb

ное 23, 2012 | Здравето.com

Пилинг означава младост

За да изглежда добре кожата не са достатъчни само хидратиращи и подхранващи процедури. Трябва да се отстраняват и мъртвите клетки, за да може да диша тя свободно.

Това става с пилинг.

Ако не се отстранят, променят тена на кожата и спомагат за образуването на пъпки и лишеи. За да се отстранят, не е достатъчно само ежедневното почистване с лосион. Кожата се нуждае от пилинг (излющване) или по друг начин казано – скраб или ексфолиране. Тези методи имат за цел да стимулират възпроизводстваото на клетки и да засилят кръвоснабдяването.

Пилинг означава младост

Ето и видовете пилинг:

Химичен пилинг

  • С помощта на различни химични препарати, съдържащи киселини, премахват горния слой на епидермиса. Тази процедура е за жени с фини бръчици, акне и пигментации. Прави се до 2 пъти годишно.

Механичен пилинг

  • Премахва мъртвите рогови клетки. Безопасен начин за освежаване и подмладяване. Приготвя се от натурални продукти (смлени костилки, морска сол, минерали и други) и / или миещи микрогранулки.

Кога да се прилага механичен скраб – 1-2 пъти седмично, най-добре е вечер преди втриването на подхранващите мазила, за да бъдат добре абсорбирани от почистените зони.

Как да ексфолираме кожата – върху кърпа или тампон се нанася част от пилинга и с кръгови движения се втрива в кожата. След процедурата се отмива с хладка вода и се нанася мазен крем. Ако след пилинга кожата се зачерви, то значи този вид ексфолиране не ви понася.

MedTech.bg - Онлайн магазин за медицинска техника Omron

ПРОЦЕДУРАТА ПИЛИНГ

Пилинг означава младост

Как да ексфолираме лицето?

След почистване на грима, още докато кожата е влажна се нанася скраба. Кожата се масажира с кръгови движения 1-2 минути , като се започва от средата на челото към слепоочията; от ъглите на устните към слепоочията; от брадичката към ушите. Зоната около очите не бива да се третира, тъй като е твърде нежна.

Как да направим пилинг на тялото?

Кожата на тялото се изтощава особено през студените зимни дни. Необходима е 1-2 пъти ексфолиация месечно. Продуктите за тялото са с по-големи гранули и частици омекотяващи водата. Преди да се нанесе пилинга, трябва тялото да е хубаво накиснато във вода. Нанася се с кръгови движения и се втрива до образуването на пяна. Върху лактите и колената се разтрива по-продължително време, а след това и по други части, като на гърдите и свивките се нанася за най-кратко време и по-нежно. Измива се и се намазва с хидратен крем.

Скрапа за ръце и крака

Пилинг означава младост

Те имат най-голяма нужда от пилинг процедура. Начина е същия като при другите зони, но продължителността е по-голяма. След пилинга се отмива кожата и се нанасят отново кремове, но за хидратация.

Има ли алтернатива на скраба?

Масажната ръкавица и луфата са ефикасни и евтина алтернатива на скраба за тяло, не бива обаче да се трие прекалено силно с тях, за да не се раздразни кожата.

Top