Вие сте тук
Начало > Красота > Да се разкрасим с маски за всеки повод

Да се разкрасим с маски за всеки повод

Здравни-ТЕМИ-от-CredoWeb

ное 08, 2012 | Здравето.com

Да се разкрасим с маски за всеки повод

Какви маски може да си направим?

Маска за красива кожа

Маскта се прави от зелена салата – 2 с. л. зелено пюре, 2 с. л. кисело мляко, 1 ч. л. зехтин. Сместа се нанася на лицето и шията и така престоява 20 минути, след което се изплаква с хладка вода. Този тип маски са богати на витамин С, белтъчини и минерални соли. Подхранват и освежаваг кожата.

Маска за подхранване на кожата

Да се разкрасим с маски за всеки повод

Необходими са ви – 50 г. овесени ядки, 1 жълтък, 1 ч. л. мед.

Овесените ядки се запарват в гореща вода за 10-15 минути, след това се отцеждат и отварата се смесва с другите продукти. С памучен тампон се втрива в кожата на лицето и шията и престояват 15-20 минути, отмива се с хладка вода.

MedTech.bg - Онлайн магазин за медицинска техника Omron

Маска за подхранване и възстановяване на баланса на кожата

3 с. л. кисело мляко се разстилат на филия хляб и се оставят така да се отцеди водата за около 30-40 минути. След това се взема крема, който се е образувал върху филията (киселото мляко) и се втрива в лицето и шията с кръгови движения. Престоява така 15-20 минути и се отмива само с хладка вода.

Ексфолираща маска за кожата

Да се разкрасим с маски за всеки повод

Сварете кафе в джезве, или използвайте употребената утайка от кафе машината. Втрийте е хубаво в кожата (подходяща е за всяка част на тялото) с кръгови движения и изплакнете с хладка вода. Този тип маски подобряват обръщението на кръвта и възстановява водния баланс на кожата, освен това с нея се премахват мъртвите клетки от горните пластове на кожата, а във вътрешните слоеве кофеина спомага за отделяне на токсините и излишни води от организма.

Top