Вие сте тук
Начало > Красота > Край на целулита по ръцете

Край на целулита по ръцете

Здравни-ТЕМИ-от-CredoWeb

авг 05, 2012 | Здравето.com

Край на целулита по ръцете

Малко са жените страдащи от целулит по ръцете, в сравнение с тези по бедрата.

Но за страдащите от него този факт е досаден и смазващ самочувствието. Може би защото ръцете са по-изложени на показ от другите споменати зони от тялото.

Жените са генетично предразположени да складират повече мазнини, с цел бъдещо здраво майчинство. Целулитът по горната част на ръцете придобива все по неприятни размери, особено след бременност и раждане, след рязко напълняване, с напредване на възрастта.

Бунтът срещу неравната или увиснала кожа на ръцете започва с невъзможността да се облечете с нещо изрязано или без ръкав. Сякаш целулитът не е достатъчен по другите части на тялото, та се натрупва и в тези области?!

 MedTech.bg - Онлайн магазин за медицинска техника Omron

Не бива да се примирявате с него, може да направите много в борбата с него дори да не ставате от дивана.

Започнете със самомасаж – тъй като засегнатия участък е малък можете бързо и ритмично да масажирате ежедневно тези части с твърди кръгови движения и леко мачкане (добавете малко лосион или олио за тяло). Това ще помогне в борбата с целулита.

Край на целулита по ръцете

Може би бягате или карате колело, но не правите нищо за трицепсите?!

Опитайте да поплувате – кроил или по гръб. Тези стилове ще помогнат да изваете формите на ръцете си. И в двата стила се използват мощни движения за преодоляване на съпротивлението на водата. Ако обичате ходенето, съчетайте го с чифт щеки „нордик уокинг” (в спортните магазини). Това е умен начин да включиш ръцете в разходката и да бориш целулита.

Край на целулита по ръцете

Ходейки ще размахвате щеките пред тялото, както го правите обичайно, когато движите ръцете при ходене. Така ще оформите задната част на ръцете си и ще горите допълнително калории.

Top