Вие сте тук
Начало > Красота > За красотата на косата и здравето на ноктите

За красотата на косата и здравето на ноктите

Здравни-ТЕМИ-от-CredoWeb

окт 20, 2012 | Здравето.com

За красотата на косата и здравето на ноктите

Кои са първите неща, които правят впечатление при общуването с хората?! Разбира се това са състоянието на косата, ръцете и ноктите ни.

Добре поддържани, косата и ноктите личат отдалеч.

  • Гладките ръце с грижливо оформени нокти са радост за окото и заявка за това, че сте взискателен към себе си човек. Красивите ръце говорят за здрава натура с отлична хигиена, а в днешно време декорирането на ноктите е цяло изкуство.

Външният вид на ноктите зависи от общото здравословно състояние на организма.

За красотата на косата и здравето на ноктите

  • За по-здрави нокти са нужни храни богати на магнезий, които подпомагат възстановяването на естествения баланс на нокътя и го заздравяват още в началния стадий на генерирането му. Ако ноктите са чупливи нужно е да се наблегне на храни, богати на калций (кисело мляко, млечни продукти).

Косата говори за начина ни на живот.

  • Тя показва с какво се храним, къде и как живеем, какви са навиците ни. Има способността да улавя в своите физически и химически структури всичко, което приемаме под формата на напитки и храни се проявява там. Тя създава много от основната ни визия, а също така съхранява дълъг период назад от миналото ни, тъй като расте по-бавно тя съхранява  месеците, дори годините на грижи, които са полагани за нея.

MedTech.bg - Онлайн магазин за медицинска техника Omron

Основният и компонент е протеин, наречен креатин.

За красотата на косата и здравето на ноктите

Косъмът съдържа и мазнини, пигмент, наречен меланин, витамини, незначително количество цинк и други минерали. Счита се, че съдържанието на вода в здравата коса е около 10-15 %. Косата най-често се уврежда от липса на хранителни вещества. Третирането с химични вещества, подлагането на високо температурни третирания също води до изтощаването и.

Здравата клетка е с високо съдържание на магнезий и ниско на калций. По този начин може да се определи и биохимичната ни възраст. Магнезият е минералът на подмладяването и предпазва от старостта дегенерирането на тялото ни.

Top