Вие сте тук
Начало > Красота > Грим и индивидуалност

Грим и индивидуалност

Здравни-ТЕМИ-от-CredoWeb

ное 11, 2012 | Здравето.com

Грим и индивидуалност

В миналото гримът е служел главно за прикритие на недостатъците на лицето.

Днес той е част от грижите. Гримът трябва да подхожда на прическата, тоалета, просто на цялата външност.

Грим и индивидуалност

Например ако отидем на сутрешна покупка със спортно облекло и сме сложили златист грим ще изглеждаме като клоуни, които се опитват да развеселят хората. Затова е важно да имаме усет към подбора си.

Както се казва от край време в една поговорка „Трай, бабо, за хубост”, склонни сме в им ето на красотата да правим какви ли не глупости като започнем от изрусяване на вежди, минем през епилация (навсякъде), изкуствен тен, нокти, мигли, коса, че вече и формите по телата ни са рожби на медицината и стигнем до резултатите от всичките тези третирания в името на модата. Но дали ни отива всичко, което пискат модните подиуми, медии, социалния ни живот?!

 MedTech.bg - Онлайн магазин за медицинска техника Omron

Най-добрият начин е да се вгледаме в себе си и сами да преценим кое е подходящото за нас?

Грим и индивидуалност

  • С помощта на подходящия грим – нюанси фон дьо тен, пудра, червило, може да доближим всяко лице до желания овал. Иска се малко усет за изкуство и тъмните вежди, притискащи лицето или светлите, които го олекотяват могат да се променят.
  • Хубаво е да се вгледаме в плюсовете, чаровните черти на контурите на лицето си и да подчертаем тях.
  • Недостатъците да не увеличаваме. Например на големи устни не подхождат супер ярки цветове, както и на прекалено тънките едва забележим гланц; Отпуснатите клепачи не понасят очна линия, а дълбоко хлътналите очи не бива да се подчертават с тъмни сенки; Изпъкналите скули не понасят светла пудра.
Top