Вие сте тук
Начало > Красота > Алое вера – растение за здраве и красота

Алое вера – растение за здраве и красота

Здравни-ТЕМИ-от-CredoWeb

окт 23, 2012 | Здравето.com

Алое вера – растение за здраве и красота

Алоето (Алое Вера) е не само красиво и лесно за отглеждане в домашни условия, но и силно лековито.

Най-ценното му активно вещество се нарича ацеманан – полизахарид, който се съдържа в листата на растението. Той е мощен имуностимулант и се произвежда в организъма ни до навлизането в пубертета, като помага раните при децата да заздравяват по-бързо. Ацемананът се натрупва в мембраната на клетките, подсилва имунната система и подпомага процеса на образуване на кожата, стените на кръвоносните съдове и костите. Освен това действа противовирусно и влияе добре на гастроинтестиналния тракт.

Коктейл за повече енергия

Алое вера – растение за здраве и красота

  • Чаша сок от алое вера, в комбинация с пасиран банан, малко кокосово мляко и няколко капки лимонов сок (за любителите на сладко и 1 с л мед), спомага при умора и отпадналост;

При мускулна треска

  • Лек масаж с прясно парче гел и няколко капки сусамово масло действа противовъзпалително и болкоуспокояващо;

Против акне

Алое вера – растение за здраве и красота

  • Пресен гел от листото на растението действа противовъзпалително и е идеално средство срещу акне и замърсена кожа. Всеки ден в продължение на 2 месеца се натрива директно върху проблемните участъци и води до красив и сияен тен.

MedTech.bg - Онлайн магазин за медицинска техника Omron

За да набавите така ценния и лековит гел от листата на саксийното ви цвете е необходимо да отрежете листото, да го поставите върху лист хартия и откъм широката му част, напряко да направите разрез. Изчакайте 3 минути, докато горчивият сок – алоин (има силно разхлабващо действие и дразни кожата) се изцеди, след това направете по-дълбок разреза да изтече всичко ненужно от там и после отстранете бодлите и разрежете по дължина на листото. Чистия гел вече може ад се нанася върху кожата.

Top