Вие сте тук
Начало > Енергия > Храните ли се здравословно?

Храните ли се здравословно?

Здравни-ТЕМИ-от-CredoWeb

Здравословен живот Храните ли се здравословно? | здравето.com

Храните ли се здравословно - здравето.comЕжедневието ни е изпълнено със задачи и отговорности, които се нижат една след друга и чакат нашите решения. Намираме ли време в тази въртележка от ангажименти да се храните пълноценно и здравословно?

Обикновено сутрините ни започват с някоя бърза закуска от близката закусвалня, обядът ни представлява сандвич и пакетиран десерт, а вечерята готов полуфабрикат. Течностите, които поемаме са подсладени, често газирани, а вечер си позволяваме доста често алкохол.

Всичкото това се отразява зле на нашия организъм и може да доведе до сериозни последствия, за които дори не си даваме сметка.

Всъщност да променим хранителните си навици не е много сложно. Изисква се малко повече организираност и идеи.

Да се храним здравословно?

Плодовете за закуска са чудесен вариант да замените мазната баничка от бързата закуска. Те съдържат плодова захар и въглехидрат, които ще дадат един добър старт на деня ви.

MedTech.bg - Онлайн магазин за медицинска техника Omron

½

Храните ли се здравословно - Здравословен живот - здравето.com

Да направиш здравословен обяд в офиса не е никак лека задача. Най-добрият вариант е да хапнете в заведение, където ще може да поръчате свежа салата съм ястието си. Не всички можем да си позволим, обаче това удоволствие, по ред причини – финансови, липса на време, липса на подходящо заведение за хранене в близост. Защо тогава да не приготвим обяда си в къщи и не го занесем на работа?!

Вечерта е времето, което трябва да отделим за направата на истинска гозба. Чудесен избор са супите и бульоните, пресните салати. Те задължително трябва да присъстват на трапезата ви.

Тези на пръв поглед прости правила ще ви помогнат да изградите един здравословен хранителен режим и да осигурите на тялото си нужната му енергия. То от своя страна ще ви се отблагодари с перфектно здраве и визия.

Top