Вие сте тук
Начало > Енергия > Подсилване на имунната система?

Подсилване на имунната система?

Здравни-ТЕМИ-от-CredoWeb

Здравословен живот Подсилване на имунната система | здравето.com

Здравословен живот - Имунна система - здравето.comВ основата на всички болести е отслабналата имунна система

Ето защо е важно да се грижим за нея и да си осигурим храните, които ще повишат защитните ни сили.

Двеста грама сок от портокали доставя 100% от необходимата за организма дневна доза витамин Ц. Този витамин е много полезен за кожата и имунитета. Приемът му в натурален вид не натоварва бъбреците.

Овесът съдържат бета-глюкан – вид фибри с много по-мощни от ехинацеята антимикробни и антиоксидантни свойства, която засилва имунитета, заздравява по-бързо раните и помага за по-доброто действие на антибиотиците.

Прясното мляко е един от най-добрите източници на витамин Д, който е мощно средство за засилване на имунната система и предотвратяване на настинките.

Рибата и морските храни съдържат Омега-3 мазнини, които засилват действието на фагоцитите. Тези риби съдържат и селен, на който са богати мидите, стридите и раците. Селенът помага на кръвните клетки да произвеждат цитокини – протеини, които гонят вирусите.

MedTech.bg - Онлайн магазин за медицинска техника Omron

Здравословен живот - Подсилване на имунната система - пилешка супа - здравето.comПилешката супа се използва като лекарство от векове. Цистеинът, която се отделя от пилето при варене, има химична структура, подобна на лекарство срещу бронхит. Тя намалява секретите и успокоява симптомите при запушен нос и силна кашлица. Прибавянето на подправки, като чесън и лук към супата увеличава укрепващото действие на пилешката супа върху имунната система.

Чесънът съдържа вещества, които борят инфекциите. Въпреки специфичната си миризма, суровият чесън е по-ефективен от хапчетата и остава средство номер едно за засилване на имунитета.

Тиквата и морковът са богати на витамин А, който играе ключова роля за предпазване от инфекции.

За да сте здрави и жизнени обърнете внимание на храните, които консумирате. Това внимание ще ви се отплати, подсигурявайки ви добро здраве във времето напред!

Top