Вие сте тук

Кафе

Здравни-ТЕМИ-от-CredoWeb

Здравословен живот Кафе | ЗДРАВЕТО.COM

Много от нас веднага след отварянето на очите се отправят към кафе машината и тръпнат в очакване да отпият от ароматната течност, даваща старт на деня им.

За други пиенето на кафе е ритуал. Те предпочитат определени сортове и го пият с подбрана, приятна компания.

Често пием кафе, когато сме изморени, спи ни се или сме преяли с намерението то да повиши тонусът ни. Благодарение на високото си съдържание на кофеин, то зарежда организма ни с енергия и му действа стимулиращо.

Но пречи ли кафето на съня? Всъщност експеримент, проведен скоро показва, че факторите да не можем да заспим са съвсем други. Приемът на до седем чаши кафе дневно няма отношение с безсънието.

Много хора твърдят, че чаша кафе се оказва благоприятно при главоболие

Всъщност факт е, че в дост обезболяващи лекарства се съдържа кофеин. Често хора с ниско кръвно налягане, прибягват до чаша кафе с цел, подобряване общото им състояние.

MedTech.bg - Онлайн магазин за медицинска техника Omron

Съществуват и изследвания, доказващи, че кафето не води до пристрастяване, съдържа голямо количество антиоксиданти, не може да причини проблеми със стомаха, изобщо развенчават се всички митове за него и се появяват все повече нови факти, показващо благотворното му влияние върху нас.

Независимо дали използваме кафето, като повод за среща с приятели или е ежедневен ритуал и навик за нас, дали го пием силно, слабо, от кафеварка или машина, с мляко и захар или горчиво, то е важна част от ежедневието ни. На срещи за по кафе започват приятелства, любови, бизнес партньорства.

Кафето е повод да се видим с приятели и близки или просто открадната почивка сред монотонното ни и натоварено ежедневие.

Top