Вие сте тук
Начало > Енергия > Какво помага когато сме в стрес?

Какво помага когато сме в стрес?

Здравни-ТЕМИ-от-CredoWeb

яну 12, 2013 | Здравето.com

Какво помага когато сме в стрес

Стресът е враг не само на здравето, но и на доброто самочувствие и привлекателната външност. Време е да го надвием.

Масажите правят по-жизнени и помага със стреса.

Какво помага когато сме в стрес

  • Потъркаляйте бодлива топка между дланите и после със стъпалата. Масажът може да се направи и с друг уред. Това стимулира рефлексите, дава енергия и подобрява цялостното състояние;

Медът заздравява нервите

Какво помага когато сме в стрес

  • Медът помага при ежедневният стрес. 1 чаена лъжица дневно дава сили. Плодовата му захар отива в кръвта и повишава концентрацията, витамините и ензимите заздравяват съпротивителните сили на организма.

Розмаринът ободрява

Какво помага когато сме в стрес

  • Действа като ободряващо средство на нервната система и мозъка. Няколко капки от него във вана са достатъчни за пълен релакс.

 

MedTech.bg - Онлайн магазин за медицинска техника Omron

Йогата успокоява

Какво помага когато сме в стрес

  • Яденето в състояние на стрес предизвиква или проблеми с килограмите, или със стомаха. Който не иска да рискува трябва преди това да направи едно упражнение йога. То успокоява и не позволява на стомаха да отделя толкова киселини. Упражнение – застанете изправени и опънете ръце нагоре, притискайте ги една към друга, увийте един крак около другия и задръжте двадесет секунди.

Музиката забавя сърдечния ритъм. Тя действа успокояващо при стрес.

Какво помага когато сме в стре

Скачането дава крила

Какво помага когато сме в стрес

  • Спортът е оптималния начин за избавяне от стреса, чрез освобождаване на хормона на стреса. Няма значение от типа спорт, достатъчно е само да ви носи наслада. Подходящо е скачането на въже, то ви напомня за детските игри и ви връща в младостта, а освен това дори да е лошо времето на вън, може да се практикува у дома на отворен прозорец.
Top