Вие сте тук

Йога

Здравни-ТЕМИ-от-CredoWeb

Спорт и упражнения Йога | здравето.com

Йога - Спорт и пражнения - здравето.comЙога е начин на живот, насочващ ни към себеосъзнаване и дисциплина. Учението йога казва, че тялото е първото ни и най-основно преживяване, следвано от преживяванията на ума и емоциите, под формата на мисли, желания, амбиции и стремежи. А третото ни преживяване е това на душата – разбирането за източника на живота.

Йогата започва с практикуването на физически пози и когато успеем да успокоим и балансираме тялото и умът става спокоен.

Правейки асани ние въздействане върху тялото, но и върху ума, психиката, емоциите, душата.

MedTech.bg - Онлайн магазин за медицинска техника Omron

 Чрез тях постигаме хармония, баланс, жизненост и здраве. Когато съчетаваме асаните с релаксация, медитация и дихателни техники, този процес се засилва.

Йога е пътят, който води човека към себепознание

Йога - 3 - Спорт и пражнения - здравето.com

Тя му помага да направи тялото си здраво и силно и да освободи организма си от всякакви токсини и ненужни вещества, които смущават функционирането му

Йога поддържа здравето, ума и хармония на емоциите. А в един по-късен етап води до пробуждане на човешката душа и реализиране на човешката духовност.

Хората започват да се занимават с йога по различни причини – заради здравословни проблеми, за да изглеждат по добре, за да се отърсят от стреса и напрежението, за да открият баланса и хармонията в себе си.

Йога - 2 - Спорт и пражнения - здравето.comЙогата е равновесие между физическото, чувственото и духовното състояние, тя е баланс на духа и тялото.

Йога е една много древна наука, която има за цел не само да подобри физическото ни здраве, а и да ни помогне да релаксираме, да се справим със стреса от ежедневието, да ни разкрие потенциалът, който притежаваме.

Top