Вие сте тук
Начало > Енергия > Аномалии в имунитета

Аномалии в имунитета

Здравни-ТЕМИ-от-CredoWeb

ное 18, 2011 | Здравето.com

Аномалии в имунитета

Хора се раждат и с не съвършена имунна система.

Това се нарича „Вроден имунен дефицит”. Той може да е вроден, по наследство или да се придобие в течение на времето, дори внезапно, без да е ясна медицинската причина за проявата му. Нарушенията засягат В лимфоцитите или Т лимфоцитите, а в редки случаи са в комбинация. Чести са случаите на недоразвит тимос или неспособност за образуване на антитела. Обикновено този дисбаланс се установява в ранна детска възраст. Напредналите медицински технологии позволяват засичане на тази нередност в организъма навреме и позволяват правилна диагностика и точност при вземане на правилни медикаментозни средства.

Съществува и противоположно на това заболяване, нарича се „ненормално усилен имунитет”

Аномалии в имунитета

При този случай, вместо осигурена защита организмът е подложен на увреждане. Тези реакции се приемат като алергични и свръх чувствителни. Обикновено те се проявяват към някакъв дразнител от околната среда. Такъв може да е анафилактичният шок при упойката, когато пациента не е тестван преди упойката.

MedTech.bg - Онлайн магазин за медицинска техника Omron

Други реакции имат по-бавно развитие и може да се проявят след дни.

Имунната система е всепроникваща мрежа от вън. Тежи около 2 кг., ако се вземат предвид лимфойдните органи.

За да се избегне или предотвратят такива състояния са необходими и добавки

Аномалии в имунитета

Както споменахме по-горе такива аномалии са установяват в ранна възраст или навременно реагиране при дискомфорт. Лечението им е възможно и с положителен резултат при лекарска намеса и допълнителни добавки. Важна е личната мотивация и желание за пълноценен живот, без ограничения, наложени от здравословното ни състояние.

Имунитетът е от съществено, дори ключово значение за здравето ни и следва да се обърнем с особено внимание към евентуални аномалии в него.

Top