Вие сте тук
Начало > Болести и лечение > Хранителните пристрастия

Хранителните пристрастия

Здравни-ТЕМИ-от-CredoWeb

сеп 26, 2012 | Здравето.com

Хранителни пристрастия

Хранителните пристрастия са характерни за 97% от жените и за 68% от мъжете.

Когато човек изпитва глад той е способен да похапне дори от вредните изкушения и то повече от допустимото. Хранителните пристрастия са специфични и се проявяват, когато организма има липса на нещо. Обикновено тогава точно по най-нездравословния начин си го набавяме, чрез възможно най-калорични храни и определено по-големи дози от допустимите.

Желанието за нездравословните изкушения обикновено съвпада във времето.

Ако си поставим за цел да следим дневните си слабости и кога прибягваме към изкушенията ще забележим, че те се повтарят в дните (часовете) и месеците.

При жените, в дните преди месечния цикъл тези пристрастия нарастват, а това също е повторение.

Хранителните пристрастия

Тогава нежните половинки се поддават на по-калорични и сладки удоволствия. Това се провокира от нуждата на серотин в кръвта, който оказва влияние на настроението.

MedTech.bg - Онлайн магазин за медицинска техника Omron

Стресът, скуката и депресията също са провокатори на нуждите на организма да опита забраненото (по-калоричната храна). Тогава посягаме и най-много към шоколадовите изкушения.

Зимата и мрачно време е сезонът, когато се качват най-много килограми

Хранителните пристрастия

Tова отново се дължи на факта, че тялото се опитва да набави подкожна мазнина, която да защити организма в студените дни.

За да се запази агнето цяло, а вълкът да остане сит, в такива моменти похапвайте повече ядки, плодове, зърнени храни (мюсли, овесени ядки), сушени плодове. Стремете се към разнообразно и пълноценно хранене. Така едновременно ще дадете на организма необходимата доза храна (и то полезна), едновременно няма да качвате излишни килограми, защото ще сте похапнали здравословно.

Top