Вие сте тук
Начало > Хранене > Програма за елегантна фигура

Програма за елегантна фигура

Здравни-ТЕМИ-от-CredoWeb

яну 28, 2012 | Здравето.com

Програма за елегантна фигура

Програма за елегантна фигура

MedTech.bg - Онлайн магазин за медицинска техника Omron

Сутрин за елегантна фигура

Не се спирайте! Яжте зърнени закуски и спортувайте. Това подобрява метаболизма.

Когато звънне часовника изпийте чаша вода. После си направете закуска със зърнени храни. Пийте зелен чай или кафе, те засилват разграждането на мазнините;

Към 10 часа, когато усетите глад хапнете плод.

Обед за елегантна фигура

Програма за елегантна фигура

Тук е момента за най-богатото и пълноценно хапване. Да не забравяме, че трябва да е и здравословно. Например: Грах, бобени храни, ориз, картофи, царевица и т.н., които съдържат така наречените полезни въглехидрати и ще държат организма ни сит през целия ден. Може в ястието, което си изберете да присъства и месо (чисто и не мазно). Разрешена е и салата от зеленчуците за сезона. А за десерт може плод по избор.

За следобедна закуска (към 16.00 часа) може да дадете на организма си нискомаслено мляко.

Вечеря за елегантна фигура

Програма за елегантна фигура

Лека пържола с гарнитура зеленчуци, или риба на скара с гарнитура. Протеините карат мускулите да растат, а повече мускули повече енергия се разходва.За добър сън може да изпиете чаша ниско маслено прясно мляко или чай от мента, липа или лайка.

За да е по осезаем ефекта от този вид диета е нужно да го съчетаем с повече движения (ходенето пеш до работа; разходките из парака/ градинката в обедната почивка; спорт в края на работния ден – фитнес залата, каране на колело, бягане и други, т.к. в края на деня организма ни произвежда хормона на растежа, който кара мускулите да се тонизират по-бързо. Хубави и здравословни са  летни разходки след вечеря, сред паркове и озеленени площи, спомагат за по-бързото храносмилане, а от тук и по-добър сън.

Top