Вие сте тук
Начало > Хранене > Млечна диета

Млечна диета

Здравни-ТЕМИ-от-CredoWeb

фев 12, 2012 | Здравето.com

Млечна диета

С тази млечна диета, която трябва да спазвате 2 дни и ще отслабнете с около 2,5 кг.

Тя е лесна за изпълнение и много евтина. Пийте през целия ден, разделени на порции, 2 л мляко. То трябва да е обезмаслено. Може да го подправите с малко пресни билки или да сипете сока на половин прясно изцеден лимон или портокал. Млякото не трябва да е много студено и го пийте на малки глътки, за да не натоварвате стомаха си.

Млечна диета

Други млечни идеи са десертите с нискомаслено прясно мляко, диетична захар (ако съвсем не можете без нея) и желатин, нишесте или белтъците на яйцата (за крем карамел или диетични палачинки), като съответния избор на продукт се смесва и се приготвят по указания в опаковката начин. Така десерта ще ви подсили и помогне да издържите на двудневната млечна диета, а така също и да я разнообразите.

MedTech.bg - Онлайн магазин за медицинска техника Omron

Друга млечна идея е диета с киселата сметана. При нея за 5 дни се свалят до 6 кг. Тук може да се каже, че и храненето е по-пъстро. Използвайте такава с 10% съдържание на мазнини.

Режимът на млечна диета може да е следния:

Млечна диета

  • Закуска: 1 портокал, 1 сухарче
  • Обяд: 1 портокал, 2 сухарчета, 1 твърдо сварено яйце, 2 кофички по 150 гр. кисела сметана
  • Вечеря: 2 домат, 2 яйца, 2 сухара, ½ зелена салата, 2 кофички по 150 гр. кисела сметана.

Закуската остава същата за всичките дни. Обядът се запазва, като евентуално яйцето се заменя със задушена или печена (нетлъста) риба. Към вечерята в следващите дни може да  се добави кайма (от чисто месо) или 500 гр. задушени зеленчуци.

Top