Вие сте тук
Начало > Хранене > Как да задържим мечтаното тегло?

Как да задържим мечтаното тегло?

Здравни-ТЕМИ-от-CredoWeb

мар 24, 2013 | здравето.com

Как да задържим мечтаното тегло

Почти всяка жена води ожесточена борба с наднормените килограми, за да достигне мечтаното тегло

Това е дълга и тежка битка, която не приключва с победата. След достигане на мечтаните мерки, битката започва от начало, за да задържим мечтаното тегло.

За да бъдем победители отново и да запазим доброто си тегло, трябва много внимателно и постепенно да преминем към обичайния си начин на хранене. Съветваме да включвате поетапно, една след друга храните, които сте избягвали по време на диетата.

Редовно следете теглото си и при нужда вземете бързи мерки, съобразени с хранителният ви режим. Ако се оставите на течението и приберете кантара на дълбоко под леглото, рискувате някой ден да се изненадате доста неприятно.

Спортувайте. Не изоставяйте посещенията във фитнес залата или обиколките на стадиона. Благодарение на тях горите много калории и спомагате задържането на килограмите.

Движете се пеша, колкото можете повече – до офиса, за среща с приятел, на пазар!

Забравете за асансьора. Качването на стълби е своеобразно физическо натоварване, което влияе благоприятно на вашата фигура. Поддържайте разход на енергия, за да задържите мечтаното тегло.

MedTech.bg - Онлайн магазин за медицинска техника Omron

Колкото и странно да ви звучи – намалете температурата на стаята си с един – два градуса. Докато спите, тялото ви ще гори калории, за да ви стопли, така ще достигнете мечтаното тегло

Яжте бавно и наслада храната, дъвчете хубаво всяка хапка. Приемете храненето като ритуал, а не задължение.

Дайте си един разтоварващ ден седмично, в който консумирате леки храни – плодове, зеленчуци, фрешове, чайове, кисело мляко.

Не на последно място, спазвайте основните принципи на хранителният режим помогнал ви да свалите излишните килограми, за да задържите мечтаното тегло

Не забравяйте, че всичко, което правите е за вас, вашето здраве, комфорт и самочувствие. Мотивацията и дисциплината са в основата на всичко.

Top