Вие сте тук
Начало > Хранене > Какви сме според начина на хранене

Какви сме според начина на хранене

Здравни-ТЕМИ-от-CredoWeb

яну 18, 2013 | Здравето.com

Какви сме според начина на хранене - 4 типа хора

Някои купуват само биопродукти, други са постоянно на диета, трети се оставят на изкушенията. Как, какво ядем и как се чувстваме след това е специфично за всеки. Основно могат да се разпределят 4 групи (типа хора):

  • Начин на хранене: Стресираният

Какви сме според начина на хранене - 4 типа хора - 2

Не се храни редовно, защото е под напрежение. Не се замислят какво похапват, защото това става механично, но не носи наслада от храната. Правят го, защото самия процес на дъвчене действа успокояващо.

Съвет: планирайте за деня часовете, в които ще се храните. Седнете спокойно на масата и се насладете на основни храни, а не дреболийки пълни с калории, от които забравяте колко сте погълнали. Дъвчете дъвки без захар, за да се справите със стреса. Спорта също е избавление от стреса;

  • Начин на хранене: Емоционалният

Какви сме според начина на хранене - 4 типа хора - 3

Винаги се стреми да угоди на другите и приема всичко присърце, това често го наранява и обременява, а оттук той е провокиран да си угажда със сладичко или мазничко. Посяга към храна от скука или самота, яде не от глад, а от емоционален срив.

Съвет: когато искате да хапнете, винаги имайте под ръка плодове (пресни, сушени), така ще се храните здравословно и ням да качвате килограми. Открийте причините, които ви подтикват към излишните хранения и ги преодолейте. Ако трябва напишете списък с моментите, когато посягате ненужно към шоколада, сладкишите и други вредни храни и започнете промяната. Ако сте самотни, то обадете се на приятели; Ако ви е скучно, то отидете на кино, театър или просто правете нещо, което ще ви ангажира приятно и няма да ви кара да мислите за храна.

 

MedTech.bg - Онлайн магазин за медицинска техника Omron

 

  • Начин на хранене: Пазещите вечно диета

Какви сме според начина на хранене - 4 типа хора - 4

За тях всичко се върти около храненето. Те мислят само за това как да отслабнат или просто да поддържат килограмите си. Отказват се от всичко, което влиза в групите на така наречените вредни храни, но в един момент стигат до вълчия глад от многото лишения и той побеждава. Не обичат да се хранят в компания, защото хората ще разберат, колко много или колко малко похапват, а това ще води до куб обяснения, които биха си спестили.

Съвет: Хранете се здравословно. Яжте по-малко и по-често. Така ще избегнете атаките на вълчи глад и евентуални изкушения. Хапвайте предимно здравословни храни, но давайте от време на време и нещо по нездравословно на организма си, за да не забрави вкусът на тези храни и в случай на глад за тях да го пренаситите;

  • Начин на хранене: Хранещият се здравословно

Какви сме според начина на хранене - 4 типа хора - 5

Интересуват се много от теми за „Здраве” и „Хранене”. Четат етикетите на всички храни и купуват само качествени продукти. Много рядко посягат към сладките неща или готови ястия. Храната за тях е гаранция за здраве и дълъг живот.

Съвет: Имате завидна дисциплина. Със сигурност организма ви получава всичко необходимо му. Няма да е лошо понякога да си позволите чаша качествено вино, когато имате гости, или парченце шоколад да поглези устните ви.

Със сигурност някъде в тези 4 типа хора според храненето им, ще откриете и себе си. Ако искате вслушайте се в съвета, към който се отнасяте, може само да е в плюс за здравето ви.

Top