Вие сте тук
Начало > Хранене > Загубата на теглото започва от съзнанието

Загубата на теглото започва от съзнанието

Здравни-ТЕМИ-от-CredoWeb

Диети за отслабване Загубата на теглото започва от съзнанието | ЗДРАВЕТО.COM

Диети за отслабване- Загубата на теглото започва от съзнанието - здравето.comНамерения, изкушения и цели – битката срещу баланса ще се решава в главата. Ето 6-те най-добри съвета, за да успеете да отслабнете здравословно.

Съвет №1 за загуба на тегло: Никога не казвай никога!

Дори и при загуба на тегло, качеството на живота не се губи! Нечистата съвест идва от там, че твърде често строгите правила за отслабване са напълно разбити. В отговор на подобни чувства на вина може би ще кажете: „Вече е все едно“. След това, вместо да се затруднявате, може да опитате един алтернативен вариант. Планиране на определено количество храна на ден и лечение на себе си. От време на време по едно парче шоколад – но без нечиста съвест.

Съвет №2 за отслабване: Очаквайте неуспехи

Мъдростта на един спортист казва: „Който пада и не се изправя, вече е загубил“. Така е и със загубата на теглото. Тук се включват и случайните пречки и изкушения. Само хората, които отслабват успешно и спазват ограниченията, не забиват глава в пясъка. Дори и да се пречупите пред някоя вкуснотийка не се отказвайте, защото малките почивки не са лошо нещо, но след това се опитвайте да вървите право напред, а не обратно!

Съвет №3 за отслабване: Избягвайте аварии

Когато онзи малък глад ви догони в колата, най-вероятно сте зле подготвени. Вместо едно правилно и здравословно хранене, остана само да спрете на бензиностанцията и да си объркате режима. По-добре е да се опълчите на глада и след това да си разделите равномерно храненията през целия ден. Ако ли не – често ще бъдете изненадвани от глада.

MedTech.bg - Онлайн магазин за медицинска техника Omron

 

Съвет №4 за отслабване: Поставяйте си реалните цели

Най-големият враг срещу отслабването е нетърпението. Вместо да се тъпчете с хапчета, които ще ви направят „спортисти“, по-добре отслабнете по здравословният за вас начин. Задайте си реални и изпълними цели, за да постигнете реални и добри резултати, като например: „До лятото ще отслабна с 10 кг.“ На плана за междинни цели записвате: „Всеки месец по 1.5 кг“. Междинните цели изграждат допълнителна мотивация, съветват психолози.

Съвет №5 за отслабване: Впрегнете силата на мисълта

Представяме си всичко в картини, но те са прекалено добри, за да ни мотивират. Представете си как изглеждате, когато вече сте постигнали целта си. Колко добре се чувствате? Закачете снимка на човек с вашата мечтана фигура на стената, за да се визуализира още веднъж вашата цел… и отново… и отново. Точно обратното! Поставете на стената една поучителна снимка и я поглеждайте от време на време, за да се мотивирате много повече и да постигнете желания резултат.

Съвет №6 за отслабване: Научете разликата между глада и апетита

Гладът е физически сигнал. Природата се е погрижила за нас, за да разбираме кога сме гладни. Разчитайте на стомаха си. Той ще изкъркори, ако е загубил мощността си. Гладът идва отвътре, а апетитът се стимулира от външни миризми и снимки. Научете се да правите тази разлика, ако искате да не се ядосвате на кантара си. Опитайте се да се храните по-често, но с по-малък размер.

Top