Вие сте тук
Начало > Енергия > В добра форма

В добра форма

Здравни-ТЕМИ-от-CredoWeb

юни 20, 2012 | Здравето.com

В добра форма

Диета, с която оставаме сити. Нейното правило е големи, но не калорични порции. Затова сме сити и в никакъв случай дебели. А приемът на мазнини и въглехидрати не се изключва.

MedTech.bg - Онлайн магазин за медицинска техника Omron

Трик за ситост

  • Трябва да поглъщаме храна с високо съдържание на вода, а именно плодове, зеленчуци, не тлъста риба, супи. Водата изпълва стомаха, а баластните вещества засищат стомаха.

Вода за добра форма

В добра форма

  • Утолява не само жаждата, но потиска чувството на глад, а и не съдържа калории.

Спорт за добра форма

  • За да отслабнем здравословно, трябва да се движим. Само така организмът получава енергия от мастните депа. Най-добре е да плуваме и да правим джогинг. Докато загреем обаче трябва да спортуваме бавно, така че пулсът ни да не прави повече от 140 удара в минута (основно правило е 180 удара в минута минус възрастта). Освен това физическата активност е необходима за изграждането на мускулите, а те от своя страна се нуждаят от енергия, която взимат от мазнините.

Типът храна

В добра форма

  • Вместо да консумираме шницел с пържени картофки, е по-добре да хапнем пуешки стек със зеленчуци. Пицата с домати е по-нискокалорична от тази със салам. Да забравим за полуфабрикатите. Ако изключим готовите храни, които са пълни с мазнини и сол, също ще е добра идея. Нужните мазнини ще си набавим от морската риба и ядките. Те съдържат ценни ненаситени мастни киселини, които понижават холестерола. По същия начин може да заменим порция тирамису с плодова салата. Количеството на калории и в двата десерта е еднакво, но плодовата салата е по-здравословна и засища за по-дълго време, което спомага за отслабването.
Top