Вие сте тук
Начало > Хранене > Безопасни ли са, и кога и как да взимаме хранителни добавки?

Безопасни ли са, и кога и как да взимаме хранителни добавки?

Здравни-ТЕМИ-от-CredoWeb

дек 08, 2012 | Здравето.com

Безопасни ли са, и кога и как да взимаме хранителни добавки

Хранителните добавки държат завиден рекорд по безопасност.

Те са повече от 1200 пъти по-сигурни, от което и да е било лекарство. Задълбочените проучвания сочат, че наистина качествените хранителни добавки, дори са десетки пъти по-безопасни. Както лекарствата не са всесилни за всяка болест, така и добавките на са подходящ 100% заместител на всякакви лечения. Те осигуряват голяма профилактика и подпомагат в голяма степен лечението.

Хранителните добавки не са заместител на разнообразното хранене.

Те са само допълнителна дажба към основното меню, която додава това, което не достига на организъма. Няма зависимост от хранителните добавки, защото те са просто качествена храна.

Човешкият организъм функциуонира в своя 24-часов цикъл. С оглед на оптимални резултати хранителните добавки би следвало да се разпределят на равномерни интервали в денонощието.

MedTech.bg - Онлайн магазин за медицинска техника Omron

Най-удобно е по време или непосредствено след храненето.

Безопасни ли са, и кога и как да взимаме хранителни добавки

Витамините са органични вещества и е желателно да се приемат заедно с друга храна. Така абсорбирането им от организъма е гарантирано. Витамини като В-комплекс и С се отделят бързо в урината, режимът на вземане след закуска, обяд или вечеря би осигурил оптимални нива в организъма. При еднократния им прием в денонощието, препоръчително е да се вземат вечер, защото периодът преди уриниране е най-дълъг или за предпочитане е след най-обилното хранене. Важно е да се знае, че ако се приемат само витамини, без минерали, то е наложително да става след добро хранене. Защото само витамини не могат да се абсорбират пълноценно без минерали.

Хранителните добавки не водят до пристрастяване, а само подсигуряват по-здравословното ни съществуване.

Top