Вие сте тук
Начало > Хранене > Безвъглехидратна диета

Безвъглехидратна диета

Здравни-ТЕМИ-от-CredoWeb

яну 18, 2012 | Здравето.com

Безвъглехидратна диета

Тази безвъглехидратна диета е вкусна!

Има бързи и добри резултати и ви спестява досадното броене на калории и мерене на грамове.

При нея може да хапвате всичко, което не съдържа въглехидрати. Това са всички видове месо говеждо, телешко, пилешко, свинско, агнешко и всички видове дреболии, дивеч. Може да приготвяте храната по начин, по който си изберете, варене, печене, задушаване, дори пържене. Рибата е съставна част от менюто, както и морските дарове. Яйцата също са разрешени.

Безвъглехидратна диета

Всяко едно хранене е добре да бъде гарнирано с голяма порция свежа салата, подправена със зехтин. Избирайте сезонни зеленчуци, за да сте сигурни в качеството им. Избягвайте колбасите със съдържание на соя, като салами и кренвирши, но чистите филета и шунките са добър избор. Може да консумирате всякакви неподсладени течности, като чай, кафе и минерална вода. След шестият ден може да си позволите и по няколко чаши вино.

MedTech.bg - Онлайн магазин за медицинска техника Omron

Какво не може да ядете през безвъглехидратната диета?

Въглехидратите са строго забранени. Не консумирайте хляб и тестени, та дори и да са пълнозърнести, ориз, боб, грах, леща, картофи, ядки. Всякакви сладкиши, съдържащи захар са строго забранени, сладоледът и шоколадът също. Плодовете също съдържат въглехидрати и не трябва да присъстват в менюто ни. Млякото и млечните храни са забранени, ще трябва да се откажете от тях за известен период.

Най-хубавото на тази безвъглехидратна диета е, че чувството на глад го няма.

Безвъглехидратна диета

Може да хапнете, когато решите вие, стига да е от разрешените храни. По-добре е да ядете на често по малко, от колкото само три пъти на ден, но в обилни количества.

За по-бързи резултати, препоръчваме комбинирането на хранителният режим с подходящ спорт.

Top