Вие сте тук
Начало > Бременност > Спорт по време на бременност

Спорт по време на бременност

Здравни-ТЕМИ-от-CredoWeb

сеп 28, 2011 | здравето.com

Спорт по време на бременност

Дами, не забравяйте за спорта по време на бременност.

Всъщност няма причина да прекратите редовните си тренировки, стига те да не са джудо или скално катерене например. Съществуват редица спортове подходящи за вас. Можете да ги практикувате с удоволствие и без страх за бебето си, стига да се съобразите с някой специфики.

На първо място, преди да започнете да тренирате по време на бременност, консултирайте се с вашият лекар.

В зависимост от състоянието ви и начинът на живот, който водите, той ще ви насочи към подходяща тренировка.

Важно е да знаете, че по време на бременността се отделят повече течности и за да избегнете обезводняване на тялото трябва да консумирате повече минерална вода. Освен това спортът, който ще практикувате трябва да е съобразен с дискомфорта в гръбнака, който изпитват повечето бременни жени. Изберете упражнения, щадящи тази област.

MedTech.bg - Онлайн магазин за медицинска техника Omron

Освен, че е нужно да спортувате по време на бременност е важно и да си почивате.

Не позволявайте тренировката да заеме мястото на следобедната ви дрямка или половинчасовото отпускане пред телевизора. И двете неща са много важни за вас.

И да си дойдем на думата, кой са спортовете, които може да практикувате по време на бременност, без да се притеснявате за здравето си?

Спорт по време на бременност

На първо място това е плуването. Плувайки, вие натоварвате всички групи мускули и щадите ставите и гръбнака. Ако не сте плували редовно, добре е да започнете тренировките с малко натоварване, което постепенно да увеличите.

На второ място се препоръчва пилатесът. Той се характеризира с бавни и плавни движения, които също не товарят ставите. А ходенето пеш е чудесно за почти всяка бременна жена. Лекарите препоръчват дълги разходки на открито.

Спортът е здраве за бъдещата майка, но ако забележите, че внезапна болка, започнете да се чувствате отпаднали или се замайвате, незабавно прекратете тренировката и се свържете с лекаря ви.

Top