Вие сте тук
Начало > Бременност > Бременност и сън

Бременност и сън

Здравни-ТЕМИ-от-CredoWeb

окт 01, 2011 | здравето.com

Възможен ли е пълноценният сън е възможен по време на бременност?

Бременност и сън

На ред с храната и спокойствието, от изключителна важност за бременната жена е добрият и дълъг сън, който й носи качествена почивка. В зависимост от тримесечието, в което се намира жената, той се променя и има своите особености.

Най-често началото на бременността е съпроводено с висока сънливост.

Бременност и сън 3

Много бъдещи майки се чувстват по-изморени през този период и често изпитват желание да се отпуснат върху възглавницата. Това се дължи на голямото количество хормони, които се отделят. Ако имате възможност позволете си спане до късно сутрин или обедна почивка. Ако ви е трудно, наваксайте с ранното лягане вечер.

Вторият триместър ще е най-добрият за вас. Неразположенията, гаденето и сънливостта от първият вече са приключили, а и все още може да си позволите да спите във всякакви пози, тъй като плодът се намества според вашето положение. Насладете се напълно на този период и се отдавайте на почивка при всяка възможност.

MedTech.bg - Онлайн магазин за медицинска техника Omron

Третият триместър е може би най-трудният.

Бременност и сън

Бебето вече е голямо, респективно и вашият корем, което не ви позволява спането в някой любими пози. Освен това, често бебето мърда, което прекъсва сънят ви или ви се ходи до тоалетна. Това са все несгоди, които не можете да избегнете, за това се отпуснете със затворени очи и се насладете на пълен релакс и покой.

Съществуват няколко метода, които ще ви осигурят желаната почивка. На първо място направете си масаж, който ще ви помогне да се отпуснете. Дръжте краката си на високо за подобряване на кръвообращението или им направете релаксиращ воден масаж. Преди сън вземете отпускаща вана или душ, вечеряйте нещо леко и се отпуснете в леглото с приятно четиво в ръка.

Top